Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

3/2017

1 300 wystawców i 96 000 odwiedzających podczas 91 edycji targów Internorga w Hamburgu

18-04-2017

1300 wystawców z 25 krajów, w tym 12 firm z Polski oraz 96 000 zwiedzających z Niemiec i zagranicy – tak w liczbach prezentują się organizowane od 91 lat Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa INTERNOGA. Tegoroczna edycja odbyła się w Hamburgu w dniach 17-21 marca i po raz kolejny potwierdziła wiodące znaczenie targów INTERNOGA dla branży HoReCa w Niemczech i Europie. Polscy hotelarze byli po raz pierwszy reprezentowani przez IGHP.

 

Przypomnijmy, że IGHP podpisała porozumienie z organizatorem targów INTERNORGA, na mocy którego członkowie Izby mogli bezpłatnie uczestniczyć w imprezie. W tym roku wystawcy podczas targów INTERNOGA zaprezentowali oferty z zakresu technik kuchennych i gastronomicznych, wyposażenia kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia hoteli, restauracji, barów i innych punktów żywienia zbiorowego, wyposażenia, maszyn i urządzeń dla piekarń i cukierni, wyposażenia punktów sprzedaży, a także sprzętu komputerowego, oprogramowania dla branży, systemów rejestrujących i zabezpieczających oraz gastronomii na powietrzu. Ale to nie wszystko. Z uwagi na fakt, że targi to nie tylko miejsce prezentacji innowacyjnej oferty, ale także platforma wymiany fachowej wiedzy i nawiązywania wartościowych kontaktów handlowych, organizatorzy zadbali o bogaty program ramowy. Można było wziąć udział w kongresie Foodsevice Forum, Niemieckim Kongresie Żywienia Zbiorowego oraz Forum Catering w Szkole. Ciekawe były też prezentacje: Grill & BBQ Court oraz Craft Beer Arena poświęcona piwu rzemieślniczemu. Popularność zyskują wprowadzone w ubiegłej edycji formaty stwarzające motywację dla młodego pokolenia rozpoczynającego działalność w branży HoReCa, takie jak NextChefAward oraz Gastro Startup-Wettbewerb. Program na targach uatrakcyjniały uczestnikom także takie aktywności, jak zawody w wypiekaniu pizzy o tytuł mistrza Europy Giropizzad’Europa, workshopy dla branży piekarskiej Baker’s Blue Box, zawody dla cukierników Cofectionery Art oraz wiele innych. To wszystko spowodowało, że 93% zwiedzających stwierdziło, że na pewno będzie polecać imprezę innym.

Organizatorzy już zapraszają na kolejną edycję targów INTERNOGA, która odbędzie się za rok, w terminie 9-13 marca 2018 r.

Realizacja: Ideo
CMS Edito Powered by:
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
wszelkie prawa zastrzeżone