Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

5/2018

Dekoracje stołów w restauracji hotelowej – na co zwrócić uwagę?

19-10-2018

Liczne możliwości tworzenia oryginalnych zestawień pasujących kolorystycznie, higiena na każdym etapie produkcji czy biodegradowalność – to cechy, na które hotelarze powinni zwracać szczególną uwagę, wybierając dostawcę produktów i akcesoriów stołowych do restauracji i hotelu.

 

Zgodnie z zasadą minimum odpadów, maksimum zysku, produkty i akcesoria stołowe powinny oferować wszystkie zalety jednorazowych rozwiązań. Powinno się je łatwo przechowywać, jak również nie martwić o plamy czy pamiętać o ich praniu. Dzięki wytrzymałym materiałom ogranicza się ilość odpadów. Innowacyjni dostawcy oferują certyfikowane, jednokolorowe produkty, które są biodegradowalne, co oznacza, że można je wyrzucać z resztkami jedzenia.

 

Dzisiejsi świadomi ekologicznie goście chętniej wybierają hotele i restauracje, które poprzez swoją ofertę przejawiają troskę o środowisko naturalne. Dlatego warto używać materiałów przyjaznych dla środowiska (biodegradowalnych lub z certyfikatem FSC®) i jednocześnie wyróżniać się stylem.

 

- Produkcja w firmie Duni odbywa się w warunkach higienicznych, wszystkie nasze fabryki są audytowane, do druku używamy wodnorozcieńczalnych, certyfikowanych farb.  Cały proces wytwarzania produktu jest w naszych rękach. Posiadamy własną fabrykę papieru, nie skupujemy resztek bibuły. Aspekt higieniczny jest dla nas priorytetem – mówi Robert Wolnikowski z firmy Duni.

 

Wybierając dostawcę produktów i akcesoriów stołowych, warto zwrócić uwagę również na łatwość tworzenia aranżacji w całym hotelu, niezależnie od budżetu. Firma Duni oferuje szeroki wybór rozwiązań dopasowanych do siebie kolorystycznie i wzorniczo materiałów najwyższej jakości. Dzięki temu można tworzyć atrakcyjne aranżacje w każdej części obiektu.

 

- Wzornictwo i kolorystyka wszystkich naszych rozwiązań doskonale do siebie pasują, tworząc niczym nieograniczoną przestrzeń dla realizacji wizji hotelarzy i budowania tożsamości marki. Na produktach Duni można umieszczać logo lub nadruki, których nie ma w standardowej ofercie – dodaje Robert Wolnikowski.

 

Duni to jedna z wiodących europejskich marek oferujących serwetki, podkłady i obrusy oraz uzupełniające akcesoria do dekoracji stołu, tj. świece, świeczniki, lampiony, rozwiązania LED, wykałaczki, śliniaki i chusteczki odświeżające. Firma ma kilkudziesięcioletnie doświadczenie w zakresie materiałów, trendów i wzornictwie. Posiadając certyfikaty ISO 14001 oraz ISO 9001 w zakresie środowiska i jakości, firma sama produkuje wiele ze swoich produktów i oferuje klientom wygodę kompleksowej obsługi.

Realizacja: Ideo
CMS Edito Powered by:
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
wszelkie prawa zastrzeżone