Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

1/2019

IGHP patronuje „Arte Culinaria Italiana”

03-02-2019

XIV edycja włoskiego wydarzenia kulinarnego „Arte Culinaria Italiana” odbędzie się 23 lutego w Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie. Patronem honorowym wydarzenia jest Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego.

 

Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo, najbardziej znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.

 

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Po 5-letniej przerwie, w 2016 roku konkurs wrócił w szeregi najważniejszych wydarzeń kulinarnych w kalendarzu imprez gastronomicznych w Polsce. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysokiej jakości produkty.

 

Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej.

 

Do konkursu dla profesjonalistów zgłaszają się zespoły z hoteli z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłania 12 najlepszych na podstawie przesłanych zgłoszeń, według wytycznych w regulaminie konkursowym. 

 

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbywa się także konkurs dla Gwiazd - znanych postaci telewizyjnych, które przygotują do oceny jury VIP jedno danie konkursowe.

Współorganizatorem konkursu jest członek IGHP Hotel Warszawa*** SPA & RESORT.

Realizacja: Ideo
CMS Edito Powered by:
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
wszelkie prawa zastrzeżone