Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

1/2019

Trwają zapisy na szkolenia z zarządzania gastronomią hotelową

03-02-2019

„Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” to cykl szkoleń organizowany przez IGHP, który ruszył 24 listopada 2018 roku w Krakowie. Szkolenie zostało opracowane specjalnie na potrzeby hotelarzy, właścicieli hoteli i szefów kuchni, a jego autorem jest ekspert Grzegorz Kazubski.

 

Grzegorz Kazubski to znany na rynku gastronomicznym praktyk z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu restauracjami, a aktualnie dyrektor generalny hotelu Malbork by DeSilva. Pełnił wcześniej stanowisko dyrektora ds. gastronomii w Hotelu TED, zarządzał Centrum Szkoleniowym Makro Cash & Carry Polska, a także przez wiele lat pełnił funkcję kierownika zespołu ds. produkcji gastronomicznej w Grupie Orbis SA.

 

W trakcie szkolenia Grzegorz Kazubski omawia podstawowe parametry z zarządzania kosztem surowca, tj. food cost i menu engineering, a także procedury operacyjne, w tym remanent „spis z natury”, zadania działu sprzedaży, koordynatorów księgowości czy szefów kuchni. Część praktyczna obejmuje m.in. samodzielne wyliczanie food costu przez uczestników. Kazubski przedstawia również najciekawsze studia przypadku i odpowiada na wszelkie pytania uczestników.

 

IGHP intensywnie rozwija działalność edukacyjną od początku 2018 roku. Z pierwszymi warsztatami dla hotelarzy z ochrony danych osobowych i zmian, jakie przyniesie RODO, Izba ruszyła w styczniu. Następnie hotelarze mogli skorzystać ze szkoleń z nowej ustawy turystycznej oraz ponownie z RODO, z revenue management w hotelarstwie oraz zarządzania kosztami w hotelu.  „Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” jest już szóstym cyklem organizowanym przez największy polski samorząd hotelarzy.

Realizacja: Ideo
CMS Edito Powered by:
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
wszelkie prawa zastrzeżone