AROMA LAINOX piec cukierniczy
Nazwa AROMA LAINOX piec cukierniczy
Piec Aroma ułatwia pracę specjalistów w cukierni i piekarni. Prostota i technologia w doskonałej równowadze są tu nadzwyczajnym osiągnięciem. Używając Touch Screen za pomocą jednego przycisku można wybrać pomiędzy automatycznymi procesami wypiekania Aroma Automatic Cooking , zapisanymi w pamięci programami pieczenia, trybem manualnym lub tymi najbardziej osobistymi przepisami przechowywanymi w folderze ULUBIONE.
Dokładne temperatury - do jednego stopnia, dokładny czas pieczenia - do minuty i pełna kontrola wilgotności sprawiają, że każdy proces pieczenia zapewnia zawsze taki sam idealny wynik.
Piec występuje w wersji X (w pełni automatyczny), S (programowalny) i M (manualny). Mogą być zasilane zarówno ELEKTRYCZNIE jak i GAZEM.
Rozmiary
blacha wypiekowa o wielkości 600x400 mm x 4, 5, 6, 7, 8, 10, 15, 18
AROMA model X - w pełni automatyczny zAroma Automatic Cooking
Charakterystyka
-
z zapisanymi w pamięci 130 procesami pieczenia AAC Aroma Automatic Cooking, dostosowujące parametry do wielkości i rodzaju wsadu,
-
większość procesów zdublowana (możliwość wykonania tego samego wypieku z sondą temperatury lub bez jej użycia),
-
możliwośćzapisania 400 własnych PROGRAMÓW,
-
funkcjaULUBIONE,
-
możliwośćpracy w trybie całkowicie MANUALNYM,
-
dodatkowe funkcje PLUS - zarządzanie dodatkowym czasem, opóźnienie startu, zarządzanie wentylatorem, automatyczne zarządzanie odpowietrzaniem,
-
dodatkowe funkcje EXTRA - rozmrażanie, pieczenie wielopoziomowe,
-
dodatkowe funkcje- ręczne zarządzanie odpowietrzaniem, ręczne lub automatyczne nawilżanie, schładzanie komory przy otwartych drzwiach, oświetlenie komory,
-
FAST DRY,
-
interaktywna funkcja pomocy HELP,
-
dostęp do ustawień SERWISU,
-
możliwość blokowania pieca kodem PIN,
-
rejestracja danych HACCP,
-
autodiagnostyka i wyświetlanie błędów oraz ostrzeżeń.
Sposób pieczenia
-
konwekcyjny 30°C ÷ 300°C,
-
konwekcyjny z nawilżaniem,
-
konwekcyjny ze wstępnie ustawionym garowaniem,
-
konwekcyjny z parą ciągłą.