Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

Program Certyfikacji i Rekomendacji IGHP

Komisja Dostawców powołana przy Izbie Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, przedstawia Państwu Program Certyfikacji Produktów i Rekomendacji Firm dostawców dla rynku HoReCa.

 

Certyfikacja produktów to projekt skierowany do wszystkich firm działających na polskim rynku, oferujących produkty dedykowane dla hoteli i gastronomii. Celem programu jest promocja sprawdzonych i cenionych w hotelarstwie produktów, które wyróżnia wysoka jakość, odpowiadanie pożądanym w branży standardom oraz normom i przepisom obwiązującym zarówno w Polsce, jak i w Unii Europejskiej.

 

Rekomendacja Dostawcy z branży HoReCa jest programem dla dostawców, którzy oferują specjalistyczne produkty, usługi czy rozwiązania dla hoteli w Polsce. Celem rekomendacji jest promocja i wyróżnienie tych Firm Dostawców w naszym sektorze, którzy działają rzetelnie, posiadają jasne kryteria współpracy, a ich działania służą budowaniu dobrych praktyk w rodzimym biznesie – również w stosunku do konkurentów.

 

Tworząc ten projekt zmierzaliśmy w kierunku uporządkowania naszego rynku HoReCa, w taki sposób by inwestorom i dyrektorom obiektów łatwiej było wybierać/dobierać partnerów do  współpracy, a na rynku było coraz więcej dostawców, którzy profesjonalnie obsługują branżę hotelarsko-gastronomiczną i oferują produkty, czy świadczą usługi wysokiej jakości oraz niezawodności. Uzyskanie Dyplomu Rekomendacji Firmy bądź Certyfikatu Produktu, poprzedzone jest szczegółowym procesem weryfikacji przeprowadzanym przez członków Komisji Dostawców przy Izbie Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego. W skład Komisji Kwalifikacyjnej IGHP wchodzą przedstawiciele renomowanych firm będących członkami IGHP oraz osoby reprezentujące Zarząd Izby.

 

„W hotelarstwie istnieje potrzeba korzystania z bardzo szerokiej gamy produktów. Nawet najlepszy manager nie może się znać na wszystkim i w wielu sytuacjach musi się wspierać opinią fachowców lub kolegów z branży. Izba często otrzymuje zapytania w tematach związanych z wyborem odpowiednich produktów, usług czy dostawców i właśnie dla tego podjęliśmy działania o charakterze rekomendacji. Wszystkie rekomendacje czy certyfikaty będą wydawane po wcześniejszej ocenie przez fachowców z danej dziedziny i przez hotelarzy.”- powiedział Aleksander Pietyra, Prezes IGHP.

 

W dalszej części serwisu przedstawiamy Państwu Regulamin ze szczegółowymi kryteriami przydzielania Rekomendacji tym dostawcom dla branży hotelarsko-gastronomicznej, którzy chcą zaistnieć na rynku jako rzetelni partnerzy, z produktami sprawdzonymi i godnymi polecenia wszystkim obiektom świadczącym usługi noclegowe bądź gastronomiczne. Proces weryfikacji uwzględnia wszystkie kryteria przyjęte przez Izbę w Regulaminie; miedzy innymi czas istnienia/funkcjonowania firmy lub produktu na rynku, oświadczenia o kraju pochodzenia produktów, czy jego komponentów oraz  referencje od użytkowników. Posiadanie naszych Rekomendacji lub Certyfikacji niewątpliwie przyczyni się do ułatwienia Państwu dostępu do hotelarzy i gastronomików w Polsce ze swoją ofertą.

 

Zapraszamy wszystkich producentów i dystrybutorów produktów oraz technologii dla rynku HoReCa do aplikowania i ubiegania się o uzyskanie naszych Rekomendacji lub Certyfikatów.

 

Certyfikacja produktów i rekomendacja dostawców są dobrowolne – cały proces jest prowadzony, organizowany i koordynowany przez IGHP.

W dalszej części serwisu zamieszczamy Regulamin wraz ze wszystkimi wnioskami.

  

Z wyrazami szacunku,

 

Krzysztof Wojtkiewicz

Sekretarz Generalny IGHP

Realizacja: Ideo
CMS Edito Powered by:
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
wszelkie prawa zastrzeżone